مقام معظم رهبری:
” من تصورم این است که اگر مسئولین کشور و مسئولین استان بتوانند از همین مسئله ی گردشگری به شکل درست، با تبلیغات صحیح و با جهت گیریِ صحیح استفاده کنند، درآمد آن استان را از همه ی معونه های دیگر بی نیاز می کند. مسئله گردشگری خیلی مهم است”
بسم الله الرحمن الرحیم
زمانی که سوابق گذشته گردشگری خرمشهر را بررسی میکنیم؛ این منطقه را یکی از اصلیترین نقاط گردشگرپذیر کشور مییابیم. جنگ تحمیلی صدمات و زیانهای بسیاری به این شهر وارد آورده که مهمترین آنها شهادت، جانبازی و اسارت تعداد زیادی از بهترین جوانان و همچنین وارد آمدن آسیبهای فراوان به زیرساختهای شهر بوده است؛ اما خوشبختانه با پایان جنگ، رهآوردهای چشمگیری در راستای پیشبرد اهداف والای انقلاب رهنمون کرد که یکی از آنها، شکلگیری سفرهای راهیان نور و گردشگری دفاع مقدس بوده که به تبع آن، روند توسعه را در این شهر با شتاب بیشتری پیش برد.
اکنون میتوان گفت در این شهر گردشگری در مسیر توسعه قرار گرفته هر چند همچنان با اهداف متعالی مدنظر فاصلهای بسیار دارد.
در کنار جاذبههای مختلف باقیمانده از دوران دفاع مقدس، جاذبههای تاریخی، روستایی و نیز بازارهای خاص این شهرستان به واسطه قرارگیری در محدوده منطقه آزاد اروند، فرصتی بیبدلیل در راستای تبدیل شدن به قطب گردشگری در بخشهای متنوع هستند.
علاوه بر این فرصتها، میتوان به صنایع دستی زیبا و متنوع این منطقه اشاره کرد که به لحاظ سوابق تاریخی و به واسطه ی حضور اقوام مختلف از جایجای کشور که برای کار و فعالیت در دهههای گذشته این خطه را انتخاب کردهاند و به همراه خود فرهنگهای مختلف را وارد منطقه کردهاند، خود عاملی در تنوع صنایع دستی این منطقه می باشد.
بنابراین یکی از اهداف متولیان این حوزه، باید برنامهریزی به منظور حمایت از این تولیدات باشد.
اکنون با توجه به تهدیدهای ماههای گذشته در اثر ویروس کرونا و توصیههای ستاد ملی مبازره با این ویروس در خصوص عدم برگزاری تجمعات و نمایشگاهها، استفاده از سایر روشهای حمایت از تولید، ممکن است از خاموشی چراغ بسیاری از کارگاهها جلوگیری کند.
همچنین ایده برپایی اولین نمایشگاه مجازی صنایع دستی کشور به مناسبت هفته گردشگری توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خرمشهر، نیز ممکن است راهکاری نوین در حمایت از فعالان این حوزه باشد و به عنوان یک الگو در دیگر نقاط کشور نیز اجرا شود.
و من الله توفق
سید حکمت اله موسوی
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خوزستان
بر هیچ کس پوشیده نیست که تولیدات صنایع دستی تاثیر بسزایی در برانگیخته نمودن حس زیبایی شناسی و نیز ایجاد روح هنر در بازدید کننده گان از بازارها و شهرها داشته و بخش مهمی از جاذبه های گردشگری هر منطقه نیز محسوب می شود. از طرفی با توجه به اینکه ایجاد یک شغل و منبع درامد در این حوزه نبست به دیگر مشاغل نیازمند سرمایه گذاری کمتری است؛ در تمامی کشورهای توسعه یافته، حمایت از آن برای دولت اهمیت فراوانی دارد.
رشد و توسعه صنایع دستی هر منطقه درگرو حمایت و معرفی صنعتگران آن منطقه می باشد. صنایع دستی بعنوان صادرات نامریی علاوه بر انتقال فرهنگ و هنر نقطه نقطه ایران باعث ارز آوری و رونق اقتصادی نیز خواهد شد.
اکنون با توجه به شرایط منطقه و کشور از حیت درگیر بودن با بیماری ویروس کرونا و نیز لزوم رعایت دستورالعمل های بهداشتی صادره از ستاد کنترل ویروس کرونا، در نظر است اولین نمایشگاه مجازی صنایع دستی استان خوزستان را بصورت مجازی برپا نمائیم. امید است این اقدام گامی در راستای حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی بوده و نیز شروعی خوب بر آغاز نمایشگاههای تخصصی این حوزه باشد.
سجاد پاکگهر، مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر
به نام خدا
برگزاری این نمایشگاه بصورت مجازی بخاطر شرایط حاکم و شیوع بیماری کوید ۱۹ جهت رعایت پروتکل های بهداشتی، با حضور ارزشمند جمعی از صنعتگران ماهر و توانای شهرستان خرمشهر در حوزه صنایع دستی، فرصت بسیار خوبی جهت معرفی و عرضه این آثار را فراهم آورده است. که جا دارد از زحمات کلیه دستندرکاران این نمایشگاه و صنعتگران محترم شرکت کننده، تشکر و قدردانی نمایم.
امید است با همکاری و مشارکت جدی صنعتگران معزز بتوانیم بیش از گذشته، باعث کارآفرینی و اشتغال در سطح شهرستان و استان خوزستان باشیم.
شکر ا… قاسمی
معاون صنایع دستی استان خوزستان
شهرستان خرمشهر به لحاظ پیشینه ی تاریخی و گردشگری، در گذشته بعنوان یکی از شهرهای مطرح در کشور بوده است.
اما متاسفانه به دلیل عامل جنگ و تخریب زیرساخت ها و جاذبه های گردشگری، بخش زیادی از جامعه هدف خود را از دست داده است.
امروزه وجود ظرفیت های ویژه ی گردشگری آبی (وجود سه رودخانه ی کارون، بهمنشیر و اروندرود)، آثار باقی مانده از جنگ شامل: چندین یادمان و بنای ثبت ملی دفاع مقدس، جاذبه های گردشگری تاریخی (پنج بنای ثبت ملی)، جاذبه های گردشگری روستایی، وجود صنایع دستی متنوع و قرار گرفتن در محدوده ی منطقه ی آزاد اروند بلحاظ؛ ورود اتباع خارجی بدون روادید (به طوری که آمارها نشان از استقبال و حضور گردشگران خارجی در منطقه دارد) و برخورداری از مزایای سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری، می تواند نوید بخش توسعه و رشد اقتصادی این شهرستان از طریق رونق صنعت گردشگری باشد.
یکی از رسالت های اداره ی میراث فرهنگی شهرستان خرمشهر، برنامه ریزی جهت توسعه ی گردشگری و صنایع دستی این منطقه، راهنمایی، هدایت و جذب سرمایه گذاران جهت اجرای طرح های گردشگری و ارائه ی راهنمایی های مورد نیاز به روستاییان جهت توسعه ی گردشگردی روستایی می باشد.
صنایع دستی یا کاردستی نوعی کار است که در آن لوازم تزئینی و کاربردی تنها با استفاده از دست یا ابزار ساده ساخته میشود.
معمولاً این کلمه به روشهای سنتی ساختن کالاها اطلاق میگردد. استادکاری مخصوص هر یک از این موارد مهمترین ملاک است. چنین چیزهایی اغلب از لحاظ فرهنگی یا مذهبی فوقالعاده هستند.
لوازمی که به صورت تولید انبوه یا با ماشین آلات مختلف ساخته میشوند، جزء صنایع دستی نیستند
به گزارش شط پرس؛ در هفته ی دفاع مقدس و روز جهانی گردشگری دو اثر ارزشمند دیگر از شهرستان خرمشهر در فهرست آثار ملی کشور جای گرفت.
شواهد باقی مانده از دفاع مقدس در کوچه بن بست اول خیابان دلگشا در فهرست اثار ملی دفاع مقدس و پل آزادی یا قدیم خرمشهر در فهرست اثار ملی میراث فرهنگی به ثبت رسیدند.
پیش از این پنج اثر ارزشمند خرمشهر شامل: ساختمان هلال احمر، مسجد جامع، مسجد ولیعصر (فیلیه)، ساختمان موزه جنگ(مرکز فرهنگی دفاع مقدس)، ساختمان قدیم راه آهن در فهرست اثار ملی میراث فرهنگی بثبت رسیده بود و همچنین شش اثر ارزشمند و یادگار دوران دفاع مقدس شامل: یادمان شهدای شلمچه، یادمان شهدای کربلای ۴ یا شهدای غواص، یادمان شهدای نهر خَـیِـن، یادمای شهدای عملیات بیت المقدس، یادمای شهدای عملیات ثامن الائمه، بیمارستان صحرایی امام حسین و ساختمان قدیم اداره بندر، در فهرست آثار ملی دفاع مقدس به ثبت رسیده بودند.
با شیوع ویروس کرونا در جهان و به تبع آن در ایران خسارتهای زیادی به بازار صنایعدستی وارد شده است. اکثر هنرمندان صنایع دستی محصولات خود را بصورت سنتی به بازار عرضه کرده و از حضور گردشگران داخلی و خارجی بهره میبرند که با وجود این وضعیت بحرانی و تعطیلی اغلب بازارها و مجموعه های گردشگری اقتصاد گردشگری نیز روبه رکود گذاشته است. نبود زیرساختها، امکانات و آموزش لازم جهت جهانی سازی و ورود به دنیای مجازی در این دوران بیش از پیش احساس می شود.
این در حالی است که اغلب کشورها بیشترین بهره را از دنیای مجازی برای تبلیغات و برندسازی و ورود به دهکده جهانی در دو بخش گردشگری و صنایع دستی، در حال حاضر و حتی پیش از پدیدار شدن ویروس کرونا، برده اند.
علاوه بر صنایع دستی ای که همچنان در حال تولید و عرضه است، بخشی از صنایع دستی نیز که در حال فراموشی و کم رنگ شدن می باشد، میتواند از طریق امکانات دنیای مجازی احیاء شده و وارد مدار تولید و آموزش شود.
صنایعدستی ایران رتبه سوم جهان را در تنوع محصولات و تولیدات داشته که این امر می تواند در صورت استفاده از تکنولوژی روز دنیا در زمینه بازاریابی دیجیتال و مارکتینگ و ورود هنرمندان صنایع دستی به عرصه ی مجازی جهانی در توسعه اقتصادی بخش صنایع دستی بسیار تاثیرگذار باشد.
فضای مجازی و استفاده از شبکه های اجتماعی یکی از ارکان اصلی و تعیین کننده در بهره گیری کشورها از توان اقتصادی خصوصا در حوزه ی کسب و کارهای کوچک و خانگی، می باشد. باتوجه به اینکه در چند سال اخیر بخش زیادی از نیازهای مردم جهان باکمک اینترنت و دنیای مجازی فراهم می شود و در شرایط کنونی بهترین و امن ترین مسیر دسترسی به محصولات و مایحتاج روزانه استفاده از فروشگاههای اینترنتی است، ورود هرچه بیشتر صنایع دستی به این چرخه کمک شایانی هم به تولید کنندگان و هم به خریداران خواهد کرد. همچنین تجارت الکترونیک برای تمامی صنعتگران کشورهای در حال توسعه روزنه ای جهت ورود به بازارهای داخلی و خارجی می باشد. وجود ویژگیهایی از قبیل کاهش و تغییر در هزینه ها، صرفه جویی در زمان و نیز حذف بعد مسافت در بازارهای مجازی باعث افزایش میزان تقاضا از سوی کاربران شده که این عامل در افزایش میزان تولید نیز بی شک تاثیرگذار خواهد بود.
لذا در این راستا تیم رسانه ای شط پرس در کنار اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خرمشهر قرار گرفته و بمناسبت روز جهانی گردشگری نسبت به پرپایی نمایشگاه صنایع دستی مجازی اقدام نمود.
امید است که این حرکت ارزنده شروعی خوب برای ورود صنایع دستی استان خوزستان بیشتر از قبل به دنیای مجازی بوده و گامی کوچک در جهت معرفی و شناخت آثار و محصولات هنرمندان صنایع دستی شهرستان خرمشهر باشد.
نجلا درخشانی، دبیر فرهنگی نشریه الکترونیکی شط پرس
همانگونه که می دانید
شهرها و مناطقی که در کنار نواحی مرزی واقع می باشند، همیشه از شرایط استراتژیک برخواردار بوده و هستند. شهر خرمشهر و مناطق اطراف آن علاوه بر اینکه در کنار مرز خاکی با کشور عراق واقع شده است، یک نکته بسیار مهم و حائز اهمیت دارد که آن را از دیگر مناطق مرزی جدا میکند، این است که راه های ارتباطی و شرایط دسترسی به آن از جمله دسترسی های خشکی ( جادهای و ریلی) ، هوایی و آبی ( هم به آب های آزاد و هم به آبهای شیرین) مقدور است و این موضوع بسیار بسیار مهمی است که این منطقه ( منطقه آزاد اروند) را نسبت به دیگر مناطق آزاد متمایز میکند. با توجه به توضیحات اشاره شده، بدون شک این منطقه امتیازات، ظرفیت ها، قابلیت ها و پتانسیل هایی دارد که سایر مناطق آزاد تجاری در کشور از آن بی بهره اند، به طور مثال از نظر شرایط ارتباطی و دسترسی در منطقه آزاد ارس فقط ارتباط از راه خشکی ( زمینی و ریلی) با کشورهای همسایه شمالی ایران برقرار است و فاقد سایر ارتباطات هوایی و آبی است. از این رو می توان کارهای خوبی را در زمینه مبادلات تجاری، فرهنگی و خدماتی با کشورهای جنوبی ایران انجام داد. در زمینه گردشگری و صنایع دستی که در زمره کارهای خدماتی و تولیدی با نگاه فرهنگی هستند، با توجه به شناخت و نزدیکی فرهنگی با کشورهای منطقه می توان نسبت به تهیه بروشورهایی کاغذی و دیجیتالی به زبان های رایج در منطقه مانند زبان های عربی، انگلیسی، چینی و… اقدام نمود. در شرایط بوجود آمده تحت تاثیر ویروس کووید ۱۹ که باعث رکود شدید در بخش گردشگری و صنایع دستی شده است، از آنجا که ماهیت صنعت گردشگری و صنایع دستی یک فعالیت خدماتی، تولیدی و تعاملی با گردشگران و متقاضیان است و اساس و پایه آن بر تعامل روابط انسانی است و شکل گیری صحیح آن می تواند بر توسعه پایدار گردشگری منطقه نقش مهمی ایفا نماید، لذا در رابطه با کار در خور تحسين اداره ميراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خرمشهر که با همیاری مجله الکترونیکی شط پرس صورت پذیرفت، واقعا یک نوآوری در عرصه معرفی صنایع دستی و فروش بوده، هرچند یک سری ایرادات داشت و البته هر کار جدیدی مسلمأ یک سری ایرادات هم دارد، البته بنده ابتدا به جنبه های مثبت آن نگاه می اندازم. نکته جالب توجه اینکه در شرایط خاص بوجود آمده حال حاضر سازمان جهانی گردشگری، در بحث مدیریت بحران ایجاد شده، پیشنهاد یک اکشن پلن در پنج بخش اولویت دار را داده است و خیلی خوشحالم شما حداقل به سه حوزه آن به خوبی پرداخته اید.
– اولین حوزه که سازمان جهانی گردشگری به آن تاکید داشته، تلاش جهت کاهش تاثیر اقتصادی بر معیشت بویژه اشتغال زنان بوده که شما به خوبی در این زمینه ورود پیداکرده اید، به خصوص اینکه دوستان عزیز و صنعتگران گرامی بصورت اقتصادی و حرفه ای در این حوزه در حال فعالیت هستنند، این در حوزه اول که به خوبی ورودپیدا کردید.
– در حوزه دوم تاکید بر تقویت رقابت و ایجاد انعطاف پذیری در زنجیره SME ها یا کسب و کارهای کوچک و متوسط مقیاس است که در واقع یک تقویت رقابت بین صنعتگران بوده و هست.
– نگاه سوم یا حوزه الویت دار سوم، نگاه به سرمایه گذاری در نوآوری در تحول دیجیتال است که شما به نوعی این کار را به خوبی انجام دادید که آن هم عرضه محصولات از طریق شبکههای اجتماعی و دنیای دیجیتال است که نیاز هست حتما یک نگاه نو و یک سرمایه گذاری تخصصی در این زمینه شود و من اطمینان دارم شروع کار شما تحولات خوبی را در دیجیتال مارکتینگ برای صنعتگران منطقه خواهد داشت.
– مورد دیگری که شما خوب به آن پرداخته بودید در واقع تاکید بر تلاش و هماهنگی در بخش های مختلف گردشگری بوده که نگاه شما در این حوزه نیز قابل تقدیر است و توانستید دوستان رو گرد هم بیاورید و محصولات آنها رو به عرصه نمایش بگذارید و قطعا این کار نیاز به هماهنگی داشته که بسیار بسیار سخت و زمانبر و مهم بوده است.
ولی موردی که شما به اون نپرداخته بودید و نیاز بوده به آن پرداخته شود، در واقع تبلیغ و ترویج محصولات تولید شده بر اساس بوم منطقه و مصالح بوم آور بوده و اینکه در فرآیند تولید آنها از انرژی های تجدید پذیر استفاده شود و کمتر ازبرق و سوخت های فسیلی استفاده گردد. به عبارتی باید تاکید و ترویج در تولید محصولات صنايع دستي از انرژی های تجدید پذیر بیشتر شود که در پی آن کاهش مصرف کربن را سبب می شود، که اگر این صنعتگران بتوانند منابع کارآمد رشد سبز را در تولیدات خود به کار ببرند و تقویت کنند، هم از نظر سازمان جهانی گردشگری و هم در راستای توسعه پایدار، استفاده از انرژی های تجدید پذیر در تولید محصول خیلی کمک می کند که بهتر دیده شوند.
با توجه به اینکه امسال شعار سازمان جهانی گردشگری، توسعه روستایی هست می شود به واسطه صنایع دستی یک پنجره شامل فرصت هایی را برای نواحی روستایی به وجود آورد می شود خلق مشاغل جدید را در روستاها داشت و من پیشنهاد می دهم که صنعتگران تلاش کنند که گونه های در معرض انقراض محیط زیستی را در آثار تولیدی نشان دهند. نکته خیلی خیلی مهمی که سازمان جهانی گردشگری به آن تاکید کرده، آداب و رسوم از یاد رفته هست که پیشنهاد می شود صنعتگران در کارهای تولیدی خود به نوعی این آداب و رسوم را ثبت کرده و به سمت و سوی کاربردی کردن محصولات خود در زندگی های روزمره شوند و بدین شکل بتوانند بهتر منطقه خود را معرفی کنند.
در پایان آرزوی موفقت میکنم برای شما و اطمینان دارم که با تشکیل یک تیم گروهی خوب که با حضور متخصصین حوزههای مختلف گردشگری و صنایع دستی همراه باشد، سرمنشاء کارهای خوب را به این حرکت خود رقم خواهید زد و در آینده نه چندان دور شاهد تحول و توسعه پایدار در منطقه باشیم.
shattpress@
barook_pottery@
@Rokhshidleather
chobinet_khoramshahr@
honarkadesepide@
paint.art.me@
shattpress@
Khaled.mrt@
kianab.khorramshahr@
ezazialma@
artarobot@
almaezazi9@
shattpress@
shattpress@
Venus.Gallery.13810@
bayat _art@
shattpress@
soleiman_stone
سپاسگزار از دعوت نامه ارسالی کاربسیارزیبایی انجام شده امیدوارم تداوم داشته باشد، موفق و سرفراز باشید.
حضرت علی علیه السلام پیام مهمی دارند برای مردم این که از فرصت ها استفاده بکنید فرصت ها لحظهای میآیند و همان لحظه میروند مانند ابری است که در حال حرکت است صنایع دستی به عنوان یکی از عوامل جذب گردشگری در کشور شناخته شده است و هر ساله نمایشگاههای سراسر کشور برگزار میشود ولی بخشی که مغفول مانده است این است که این فضاها می تواند به یکی از عوامل جلوگیری از گسترش بیکاری مبدل شود این موضوع همان خودکفایی است که مقام معظم رهبری روی آن تکیه داشتند،
مسئولین مربوطه باید سازوکارهای لازم و تمهیداتی ایجاد کنند تا با آموزش های رایگان به زنان و مردان بیکاران زمینه ایجاد اشتغال را فراهم آورند.
کار که ایجاد شد و درآمد که حاصل گردید دیگر مجالی برای تخلفات، جرایم و بزهکاری در بین نوجوانان و جوانان نخواهد بود یا این که به حداقل خواهد رسید.
به تبع آن بعد از اشتغال، نوبت به تشکیل زندگی می رسد و به موجب آن تسهیل امر ازدواج و در نهایت کم کم با جامعه ای سالمتر رو به رو خواهیم شد.
سلام آرزوی توفیق برای شما بزرگواران دارم
امید است که باهمت وتلاش سما بزرگواران شاهد رونق بیشتر صنعت گردشگری وتوسعه صنایع دستس استان باشیم، با آرزوی توفیق روزافزون
صنعت گردشگری ابعاد فراتری از بعد اقتصادی و اشتغالزایی دارد و مهمترین رکن اصلی این صنعت در فرهنگ و اجتماع را نیز تاثیر گذار و یکی از مهمترین کارکردهای گردشگری معرفی فرهنگها و انتقال آنها است که به مودت و ارتباط خوب در بین جوامع بین المللی کمک میکند.
باید به صنعت گردشگری با نگاه فرهنگی و انسانی بپردازیم تا واژه و مفهوم انسانیت و فرهنگ در هم آمیخته گردد .
برگزاری موفقیتآمیز اولین نمایشگاه مجازی توانمندیهای هنرمندان خرمشهر ، حاصل همدلی، همفکری و کوشش پاسداران و دلسوزان این خطه هنر پرور وهنر دوست میباشد.
از تلاشهای ارزنده مدیریت صنایع دستی و میراث فرهنگی وگروه تلاشگر آن صمیمانه قدردانی مینماییم.
سلام، از دیدن اینهمه ذوق و آثار هنری-کاربردی زیبا که در خوزستان به ثمر می نشیند، به خود بالیدم. کشور ما سرشار از ظرفیت های کشف نشده و همیشه بالنده است، دستمریزاد.
ای کاش این نمایشگاه دایمی باشد.
امروز موفق شدم وارد سایت شوم.
درمجموع کار خوبی انجام داده اید. مخصوصا که افراد زیادی را جذب کرده اید. این هم برای میراث خوب است و هم ایجاد اشتغال می کند. البته کمی جای صنایع دستی بومی اصل که مربوط به منطقه باشد کم بود. من دقیقا کارهای سنتی خرمشهر را نمی شناسم ولی می توانم حدس بزنم که از حصیر و یا مثلا از الیاف نخل و یا با پارچه های پشمی و غیره اشیای جالبی درست می کرده اند. امیدوارم اشخاصی پیدا شوند که درآینده تولیدات سنتی اصیل مثل سبد و ظروف حصیری پوشاک کفش و سفال محلی و غیره را نیز به این مجموعه اضافه کنند.
سلام، سپاسگزارم از دعوتی که فرمودید.
در جهت حفظ و تقویت هویت تاریخی این دیار اقدام زیبا و ارزشمندی است.
صنایع دستی، یکی از جذابترین راه برای شناخت اقوام بشمار می رود.
صنایع دستی صرف نظر از ابعاد اقتصادی و منافع مادی، آئینه ی تمام نمای ذوق و فرهنگ یک قوم و ملت است.و با ترکیب و کنار هم نشاندن هنر،فرهنگ،صنعت،همت و اراده هنرمندان یک ملت،اشیایی تولید می شوند که ذهن هر بیننده ای را در هر جای دنیا که باشد، ناخواسته به یاد فرهنگ آن ملت می اندازد
سلام و خسته نباشید خدمت گروه اجرایی این کار در خور ستایش
نفس این کار، ارزشمند و قابل توجه هست. بنظرم در کار بعدی روی نحوه ارائه آثار و معرفی هنرمند روش های بهتری را بررسی و اجرا کنید.
البته درباره آثار هم نظرم این هست که هنرمندان روی متریال و موضوعات بومی بیشتر کار کنند…
نمایشگاه مجازی صنایع دستی خرمشهر فرصت خوبی را در این شرایطی که ویروس کووید ۱۹ در دنیا رقم زده فراهم کرد تا میراث داران واقعی صنایع دستی و گردشگری بتوانند با نمایش مجازی تولیدات و آثار ارزنده خودشان گام مفیدی را بردارند . حمایت از صنایع دستی بومی و دست ساخت های هنری هنرمندان این بخش و معرفی آنها به دنیا و بخصوص استفاده از ظرفیت های استان خوزستان و شهر خرمشهر در ارتباط با کشورهای اطراف باید به عنوان یک لزوم همیشگی مورد توجه قرار بگیرد . هرچند این حرکت بسیار ارزنده و مفید است منتهی نباید باعث شود ضعف های آن از نظر دور بماند . این نمایشگاه می تواند شروعی باشد برای ایجاد یک شبکه بزرگ مجازی درکشور با محوریت شهر عزیز و مهربان خرمشهر که نه تنها آثار و تولیدات هنرمندان و کارآفرینان در آن به نمایش گذاشته و به روز رسانی شود بلکه بصورت همیشگی دایر باشد و در جهت حمایت از این عزیزان اقدام به فروش محصولات منحصر به فرد و بومی آنان کرد . حرکتی که انتظار می رفت در این نمایشگاه هم دیده شود و صرفا به معرفی کار آفرینان صنایع دستی اکتفا نکرد . به هر حال آغاز این حرکت را می شود به فال نیک گرفت به عزیزان دست اندر در کار تبریک گفت.
امروزه فعالیتهای هنری هدفمند و پایدار و موفق؛ بدون حمایت اصحاب سرمایه؛ امکان پذیر نیست و هر فعالیتی در این زمینه بدون داشتن پشتوانه مالی، محکوم به شکست بوده و یا حد اقل در دایره ی محدودی به زندگی خود ادامه خواهد داد.
تولیدات هنری بازتاب موزائيكی ویژگیهای فرهنگی وتاریخی واجتماعی وهویت ملی است واز سویی دیگر به میزان رشد وپرورش حوزه هنری یک جامعه افراد آن از نظر روحی ومعنوی شکوفا وبه بالندگی می رسند پس جا دارد مسئولان امر از آنها حمایت عملی همه جانبه کنند که می توان به عنوان نمونه به ایجاد صندوقهای حمایتی بدون قوانین دست وپاگیر وبروکراسی بیمار اشاره کرد، صندوق هایی حقیقی ونه صرفا نمادین ونمایشی!!
همچنین تسهیل وفراهم آوردن امکانات وشرایط معرفی آثار هنری به خارج کشور وبازاریابی مناسب نیز از گامهای سودمند وضروری است.
برگزاری مسابقات وجنشواره های معتبر با ارزیابی علمی وهنری اهل فن ومنتقدان معروف ومقبول وتقدیر از فعالان وخلاقان حقیقی در این حوزه با جوایز قابل توجه واعتنا موجبات تشویق وجذب وشکوفایی تولیدات هنری می گردد.
در پایان باید به این نکته بسیار مهم اشاره کرد که بدون فرهنگ سازی زمینه ای وبستر سازی به خصوص در حوزه آموزش وپرورش ونهادینه کردن علاقه وفهم وخلاقیت از دوران کودکی ونوجوانی نمی توان هنر وتولیدات هنری را به وجدان وروان تک تک آحاد جامعه گره زد به گونه ای که آن را امری حیاتی وضروری چون نفس کشیدن هوایی سالم وخوراک وپوشاک بدانند. نه اینکه در شهر بنده متاسفانه حتی یک کتاب فروشی نیست. ویا به قول دوستی فرهیخته شهری که تعداد فست فودهایش بیش از کتابخانه ها وکتاب فروشی هایش باشد به هیچ جایی نمی رسد.
صنایع دستی هر منطقه تجلّی روح بومی آن منطقه است. تجلّی ذوق و درک مردمانی است که در زیست بوم خویش، زیبایی و هنر خود را در برساختههای دستی خویش، به ودیعت مینهند. لاجرم آنچه از اعجاز دستان برمیآید، بر دل مینشیند و میتواند دریچهای باشد به سوی جهانی فراختر.
اولین نمایشگاه مجازی صنایع دستی کشور مربوط به هنرمندان شهرستانکشور نقطه ی عطفی در برگزاری نمایشگاه و معرفی توانمندی ها است.
استفاده از ظرفیت فضای مجازی با توجه به میزان نفوذ آن و سرعت انتقال اطلاعات همچنین لزوم حمایت از تولید و توسعه صنایع غیرنفتی جهت صادرات بمنظور اتکال به اقتصاد غیر نفتی از ضررت های برگزاری چنین نمایشگاه هاست.
“در تمامی اعصار اختراع زمانی شکل میگیرد که پیش نیازی با رویکرد تهدید وجود داشته باشد”
در دوران خطیر و تلخ کرونا، نیاز به انجام فعالیتهای گروهی غیر حضوری در تمام دنیا احساس شد.
اعمم از تجارت، تحصیل، خرید روزانه و حتی بازدید از موزهها نمایشگاهها، تهدیدی که همگام با کشورهای پیشرفتهی دنیا در ایران هم تبدیل به فرصت شد و در حال گسترش است.
بسیارخوشحال هستم که سازمان میراث فرهنگی گردشگریو صنایع دستی خرمشهر در هفتهی گردشگریاقدام به برگزارینمایشگاه مجازی از آثار صنایع دستی خوزستان کرده است.
و پس از افتتاح و رویت نمایشگاه، لذت دو چندان بردم از باب ارائهی بسیارخوب آثار همراه با کد و تصویر هنرمند و بیوگرافی و …
بسیار عالی بود و مجدد از طرفخودم و همکارانم در انجمن هنرهای تجسمی خوزستان این حرکت پیشرو در استان را تبریک گفته و تحسین میکنم و امید به تداوم چنین رویدادهایی با حفظ کیفیتی بیش از پیش را دارم.
موفق، پیروز و سربلند باشید.
از تلاش و همت والا و خردمندانه و خلاقیت بدیع و زیباشناسانه حضرتعالی و همکاران و همیاران گرانقدرتان و همه ی هنرمندان ارزشمند و فرهیخته در راستای معرفی بزرگان هنر آفرین صنایع دستی و فرهنگ غنی و تمدن ایران اسلامی و شهر عزیزمان خرمشهر قهرمان در اولین نمایشگاه مجازی صنایع دستی، صمیمانه تشکر و قدردانی می نمایم. انشاءالله این راه زیبا و هوشمندانه ادامه داشته باشد.
پاینده و برقرار باشید.
باتوحه به آيات مختلف كه درقرآن آمده(بسم الله…قل سيرو في الارض…)دستوربه گردش وسير به مناطق مختلف بااهداف مختلف ازجمله آثارتاريخي عملكردپادشاهان ياانسانهاي گذشته وعبرت گيري ازعاقبتشان،همچنين عظمت خلقت اين سرزمينها وآيات موجودوطبعاًاين سيروگردشگري علاوه برفايدهاي معنوي براي گردشگران سبب ارتزاق وجابجايي ارزاق وخرده فرهنگها خواهدشدوهمين بس كه اهميت گردشگري وصنايع دستي رامخصوصاًدرخرمشهرعزيزبامردمان خونگرم كه ان شاءالله ايران وايراني ازگرماوصفاومقاومت ايشان گرم شوند.
درنهايت ازبرگزاركنندگان اين نمايشگاه مجازي پرخيروبركت وخبرگزاري شط..كه نسبت به نشروتبليغ اين مهم اقدام كرده متشكرم
با سلام و خسته نباشید ،در راستای هدف این نمایشگاه که توانمند سازی ضایع دستی خوزستان بخصوص شهرستان خرمشهر هر گونه مساعدت لازم را تقبول وآرزوی تحقق اهداف گروه شما را از خداوند خواهانم
سلام وقت بخیر ضمن عرض تبریک برای ایجاد اینچنین نمایشگاهی در راستای نشان دادن توانمندیهای استان خوزستان الخصوص شهرستان خرمشهر بری شما و کلیه تیم برپایی این نمایشگاه آرزوی موفقیت و سربلندی را دارم .
از نمایشگاه دیدن کردم حقیقتا لذت بردم
ازتون ممنونم که هنرمندان خرمشهری رو اینجوری حساب شده و هنرمندانه حمایت میکنین
چقدر کاراشون زیبا و حرفه ای بود
سایتی که طراحی شده و نحوه ی ارائه هم خیلی جذاب و حرفه ای بود
من که بهتون افتخار میکنم
با سپاس و قدردانی از زحمات و تلاش های برگزارکنندگان این نمایشگاه ، خصوصاً جناب مهندس پاک گهر و سرکارخانم مهندس درخشانی. به این امید که با همت متخصصین توانمند و دلسوز و حمایت مسئولین امر، شاهد رونق و شکوفایی هر چه بیشتر صنعت گردشگری ، اکوتوریسم ، صنایع دستی و به تبع آنها اشتغال زایی برای جوانان منطقه و آبادانی شهرهای عزیز آبادان و خرمشهر باشیم.
عمده فعاليتهاي هفتواد بر اساس اساسنامه شركت شامل : برگزاري نمايشگاههاي داخلي و خارجي برگزاري واعزام هيئت هاي تجاري وبازرگاني ، بازديد از نمايشگاههاي داخلي وخارجي ، ايجاد مراكز نمايشگاهي ، طراحي غرفه وغرفه بندي ، بازاريابي وطراحي وچاپ مي باشد.
تمام حقوق این وب سایت برای مجله الکترونیکی شط پرس محفوظ است
نشر مطالب و تصاویر تنها با اخذ اجازه از صاحب اثر و نیز ذکر نام مجله الکترونیکی شط پرس بلامانع است